Soliga dagar och smaskiga pinnar....



Stora killar gillar stora pinnar ! Den här hittade jag vid sjölandet.Husse klipper gräset men jag tar hand om björkgrenarna.Vi hjälps åt med trädgårdsbestyren.Fast jag får mina ryck och rusar som en galning upp och ner i slänterna,hasar på rygg och tar mig ett litet tassbad.Lekfull och jättesnäll är jag säger matte.Jag älskar alla människor både stora och små.Katter gör mig galen ,jag darrar hela jag om jag ser någon och gillar om de springer iväg.Det märks att jag blivit stor nu för jag retar gallfeber på andra hannar.Vart jag går på promenader blir jag utskälld bara jag visar mig.Jag kanske ser kaxig ut,inte vet jag.Tikar brukar vara snällare tycker jag.Jag skäller nästan bara när jag nyss har ätit mat och kastar runt med ett tuggben.Gillar att ligga ute på trappan om det inte är för soligt.Det är toppen nu när ytterdörren kan stå öppen så jag har koll på vad som händer inne.
Jag är jättegosig tycker husse och matte.Har fått lite vanor och "personlighet". Jag  gillar fortfarande att leda mig själv i koppel som när jag var jätteliteTänk snart har jag bott här på Jägarnäs i Ludvika ett år.Tiden går!Jag har det bra och mår gott!Gosig hundpuss från Charlie :)


På promenad med Fia.

I lördags fick jag åka med Fia i hennes bil och gå en skogspromenad på hennes favoritställe utanför Björsjö.
Det var vackert väder och många spännande dofter i skogen. Vi gick upp och ner för rullstensåsar och på upptrampade stigar längs skogstjärnarna.



Fia sa många fula ord åt mig när jag drog av henne av en spång och hon ramla ner i myren med hennes nya skor. Hihi, lite bus får man väl tåla tycker jag! Jag mös lite inombords när lervattnet sipprade ut och spred goda dofter omkring henne när hon gick. Jag tror hon mumlade nåt om en billig Blocket annons.....undrar vad hon menade då?
Men när vi fikat och solat oss lite så gosade vi igen och allt var glömt. Tur man är en sån charmig kille....=D



Närmast vattnet trivs jag bäst.....dy....lera... och blöta pinnar är mina favoriter....




Många fina pinnar hittar jag i skogen när snön är borta.



Många pinnar att tugga på och många blöta diken att bada i ! Blöt och lortig blir jag och det tycker JAG är härligt.Husse och matte tycker jag är en riktig lortgris.Jag trivs i alla fall och så doftar jag så mysigt av sumpmark.Om man är en pälsig lapphund så förstår man finessen hi hi Charlie :)


Mitt jättestora tuggben !



Det här tuggbenet fick jag av Sofia och Magnus i födelsedagspresent.Det räcker länge! Mums!



Välkommen till min blogg!




Mitt namn är Charlie och jag är en finsk lapphund.

Följ med mig på mitt äventyr från valp till vuxen hund.


RSS 2.0